Претходна статија
Зголемениот обем на работа лани донел поголема потрошувачка на градежни материјали
Следна статија
Јубилејна „Критична маса“ за поддршка на зелениот превоз во земјава

Интензивно се работи на реконструкција на болницата „Св. Еразмо“

Објавено на 24.06.2016 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

Реконструкцијата на специјалната болница за ортопедија и трауматологија „Св. Еразмо“ во Охрид се одвива во согласност со предвиденото темпо и се очекува да биде финализирана до април 2017 година. Реконструкцијата на здравствениот објект ги опфаќа одделите за ортопедија, трауматологија и комплексот за кардиоваскуларни заболувања. Во изминативе седум месеци се работи на уредување на болничките соби, операционите сали, амбулантите и лабараторијата. За потребите на оваа болница е набавена и нова медицинска опрема.

 

* Извор на фотографија: Општина Охрид

 

 

Истовремено, на терен се одвиваат и градежни работи во делот каде што е сместен Заводот за кардиологија. Комплетната реконструкција на болницата ќе опфати површина од 5.623 метри квадратни. Изведувач на проектот е фирмата „Виа Инженеринг“ од Вевчани. Од државниот буџет за спроведување на реконструктивниот зафат се одвоени финансиски средства во висина од 219.100.195 денари, односно околу 3.500.000 евра.