Претходна статија
ЕЛЕМ ќе подготвува главен проект за експлоатација на јаглен од битолско Живојно
Следна статија
Ланскиот ноември со двојно зголемен број на предвидени станови за градење

ФОТО ВЕСТ: „Лимак“ забрзано го гради големиот комплекс „Дајмонд“ кај старата железничка станица

Објавено на 10.01.2019 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

По повеќе од три месеци од официјалниот почеток на градежните работи, турскиот холдинг „Лимак“ забрзано работи на изградбата на големиот мултифункционален комплекс „Дајмонд“. Оперативата веќе е вклучена во функција и на парцелата лоцирана до Музејот на град Скопје, а се рушат и остатоците од некогашните перони на старата железничка станица. Подготвителните работи продолжуваат околу изградбата на подземната траса на Јужниот булевар, а паралелно се работи на изградба на зданијата од огромниот комплекс лоцирани долж улицата „Јордан Мијалков“. Проектот вреден 250 милиони евра треба да обезбеди нови деловни – станбени единици, хотел и трговски центар со површина од 325.000 метри квадратни во центарот на Скопје. Целосната инвестиција изнесува 250 милиони евра, а плановите се целокупниот комплекс да се заврши во рок од 40 месеци од отпочнувањето на градежните работи.

 

Форумска дискусија за овој проект  >> овде

 

Галерија: