Претходна статија
Раст од 43,7% кај бројката на предвидени станови за градење
Следна статија
Град Скопје со 5 милиони евра ќе го „опаметува“ уличното осветлување

Демир Капија продава седум градежни парцели на приватни инвеститори

Објавено на 07.07.2017 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

Локалните власти од Демир Капија распишаа оглас за продажба на градежно земјиште на три локации на територијата на оваа општина. Станува збор за седум градежни парцели со површина од 460 до 67.893 метри квадратни. Во индустриската зона „Попова Кула“ се нудат три парцели за изградба на објекти од лесната и незагадувачка индустрија. Долж магистралниот пат Скопје-Гевгелија се огласени на продажба две локации наменети за индустриски капацитети, а ист број на парцели за изградба на куќи се нудат на локалитетот Дошница.

 

Почетната цена на градежното земјиште изнесува 61 денари за метар квадратен. Општина Демир Капија ги очекува пријавите од заинтересираните понудувачи најдоцна до 9 август. Електронското јавно наддавање ќе се одржи на 11 август.