Претходна статија
ЕЛЕМ ќе изработи основен проект за идната катна гаража во Охрид
Следна статија
Неокласицизмот на палатата „Лазар Поп Трајков“ повторно поскапе

Булеварот Србија пробиен до „последна 24-ка“

Објавено на 16.04.2017 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

Напредуваат градежните работи за продолжување и надградба на булеварот „Србија“ на потегот од кружниот тек кај цементарницата „Усје“ до улицата Христо Татарчев (поранешна Сава Ковачевиќ) во Кисела Вода. Проектот опфаќа пробивање на нов сегмент на булеварот во должина од околу 150 метри и нов кружен тек кај последната станица на автобуската линија бр. 24, но и проширување на веќе изградената делница во близина на цементарницата. Изведувач на градежните работи е фирмата „Бауер МК“, а надзорот го врши „Градежен институт Македонија“.