Претходна статија
Зголемен интерес за инвестирање во недвижности во Југоисточна Eвропа
Следна статија
Реформа на процедурите за добивање на одобренија за градба

БЛИЦ ВЕСТ: Поставен споменикот на Карпош

Објавено на 05.02.2011 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

Најавениот споменик на ајдутскиот војвода Петар Карпош денес беше поставен на предвиденото место, во близина на Камениот мост. Споменичната скулптура е изработена од бронза и според авторот, Војдан Запров, на нејзе се работело вкупно две години. За овој споменик Општина Центар од Владата на Република Македонија доби 540.000 евра.


####

###