Претходна статија
Со 400.000 долари реката Сатеска ќе се враќа во старото корито
Следна статија
СТОРИЈА: Слепите црева на недоградениот автопат меѓу Македонија и Албанија

Автопатот Миладиновци – Штип ќе биде пуштен во употреба во предвидениот рок

Објавено на 17.09.2018 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

 

Со минимално задоцнување од неколку недели, автопатот Миладиновци – Штип ќе биде пуштен во сообраќај од ноември годинава. Неповолните временски услови влијаеле на пролонгирањето на градежните работи, кои требаше да бидат комплетирани до 30 септември. Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески денеска изврши увид на градилиштето и посочи дека градежните работи на автопатот долг 47 километри ќе бидат готови до средината на октомври.

 

 

„Со многу забрзано темпо се работи на последните неколку километри, на завршената траса се работи на поставување на знаци, табли и одбележување на коловозот. Грешките што ги наследивме ги корегиравме, сите проблеми ги надминавме“ изјави Сугарески. Автопатот Миладиновци – Штип е во вредност од 226 милиони евра, кои беа обезбедени од кредитот земен од кинеската Ексим банка.

 

 

» Форумска дискусија за автопатот Миладиновци – Штип