Претходна статија
Никако да почне изградбата на новиот Клинички центар во Скопје
Следна статија
Граѓаните се свртија кон градскиот превоз, таксистите со помалку работа

Автокампот „Ливадиште“ догодина ќе ги дочека туристите реконструиран

Објавено на 21.09.2015 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

Електрани на Македонија (ЕЛЕМ) одвои над 3.000.000 денари за обнова на автокампот „Ливадиште“ во Струга. Фирмите „Бокоп“ од Лабуништа и „Сигурност-ДП“ од Скопје во наредните 12 месеци треба да ја обезбедат новата опрема и да извршат негово реновирање. Со претстојниот зафат ќе се санира електричната инсталација, водоводот, канализацијата, соларниот систем за топла вода, а зацртано е и да се сервисира пречистителниот систем за отпадни води. За автокампот ќе биде набавена нова опрема и алат за одржување. Со реализацијата на проектот барем делумно ќе се обнови некогашниот лик на „Ливадиште“.

 

На површина од 55 хектари, струшкиот автокамп „Ливадиште“ се состои од приколки и бунгалови за сместување на посетителите, а во рамките на кампот има продавница, кошаркарско и фудбалско игралиште, игралиште за мини голф, одбојка на плажа, ресторан и атрактивна плажа на кампот долга 1,5 километри. Покрај за реконструкција на автокампот, од ЕЛЕМ во изминатиов период инвестираа и во обезбедување на консултантски услуги за идна изградба на туристички комплекс на оваа локација.