Претходна статија
Наскоро реконструкција на улицата „Тодор Александров“ на Водно
Следна статија
Уште 200.000 евра за пристапната улица до плоштадот „ВМРО“

„Адора“ започна со изградба на висококатница во Кисела Вода

Објавено на 31.07.2015 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

На локацијата на поранешната сапунара „Цветан Димов“ во населбата Кисела Вода за 24 месеци ќе никне висококатницата Адора Flatiron Скопје. Компанијата „Адора инженеринг“ денеска ја започна изградбата на станбено – деловниот комплекс во кој ќе се инвестираат 20 милиони евра. Зградата со висина од 54 метри (приземје, мезанин и 16 ката) ќе им понуди на купувачите станови од 31 до 119 метри квадратни и луксузен апартман од 260 метри квадратни на нејзиниот врв. Во објектот ќе има 29 деловни простории од 45 до 277 метри квадратни и паркинг – простор со капацитет од 350 возила.

 

Адора ФлатиронАдора Флатирон

 

 

Градежната компанија „Адора инженеринг“ се обврза висококатницата да ја гради во неокласичен архитектонски стил. Градежната парцела има површина од 4.403 метри квадратни, а беше  купена на електронско јавно наддавање на почетокот од март годинава, по цена од 29.570 денари за метар квадратен. Изготвувач на проектната документација и изведувач на градежните работи е „Адора инженеринг“.